salam semua @_@

Sunday, October 10, 2010

kawan. dalam diam hulur umpan. dalam hati gampang sialan.

.

assalamualaikum. hey morning. ok sedikit sahaja untuk hari ini.

katakanlah, lu tengah hempas pulas study gila vavi nak mati sebab lu ada paper test esok malamnya. lu pun baca punya baca buku dalam bilik lu. lu pergi bilik member lu jap nak tanya soalan yang lu tak paham. bilik beliau kunci. tapi kipas terbuka. senyap. lu blah. lu anggap baik sahaja. mungkin member lu sembahyang. yelah. hidup berTuhan kan?

lu sambung baca. try buat soalan. lu punya pahaman sekarang ada la dalam 50-60%. lu gigih. buat mana yang mampu. tapi dengan 50-60% tu kan manalah kukuh sangat ilmu yang lu belajar tu kan?

tiba tiba member lu yang tadi keluar daripada bilik. lalu depan bilik lu. pintu lu tak kunci. die nampak lu study pastu die menjerit GILA LAH KUAT STUDY. DAH DAH LA TU. apa lu rasa? nak ludah tak muka dia? kalau boleh nak ludah kat celah rambut dia kan?

esoknya. paper malam. petang lu sempat lagi cover mana yang patut. lu baca. apa sahaja teori yang lu paham lu pegang.  dan kawan lu tadi datang. dia sudah baca habis pastinya. dia tengok lu study. atas bawah. dia tak senang. takut lu score lebih daripada dia nanti. dia pon buat buat tanya soalan. EH NI KENAPA MACAM NI? BUKU NI SALAH NI. BUKAN PATUT MACAM NI KE? ok dia tanya macam tu pastu terus blah. lu pun selak balik daripada mula. lu cakap YG MANA BETUL NI?.

nampak tak lu dah tertanya tanya? teori yang lu hafal jadi cacamerba sekarang. paper yang lu target boleh score malam ni jangan haraplah lu nak score. member lu dah berjaya sebab member lu tu...............sialan.

hati hati dengan orang begini. mereka sebenarnya bukan tanya lu soalan. mereka meninggalkan lu dengan persoalan sebenarnya. sedangkan mereka dah tahu semua. hari hari gosok bontot lecturer takkan la tak tahu ye tak? fakoff!


kawan macam ni gua jumpa masa di UM dahulu.


.

7 comments:

AyuE SurihanyOt said...

oyeaahh...ingtkn kt utm kwan hang ni...ngeeeee(>______<)

Penulis.Sahaja. said...

aku ke? :(

zam.enol.arep said...

kak ayu. kat utm pun ada. malas nak cakap. kang bgaduh.

abang pop. cheh lu mahu tacing plak. bukan lu. budak hayat. menyebok kat floor gua mase tu. haha

Lelaki Alfa said...

er,ada juga coursemate macam ini,seorang sahaja.damn man!!tapi disebabkan aku seorang penyabar,tak jadilah kaki aku naik atas kepala dia.

Hajimu San said...

owh2....
tu org spotchck vilik dy dy xbg..
ble dy spotcheck...
mule la buat laporan xbrbayar~

zam.enol.arep said...

adik ijat. lu naik je skali kaki lu. bagi die rasa sekali. haha

hajimusan. haha. budak kau ada ke?

Lelaki Alfa said...

adik ijat?macam mana tahu?alamak!!!

macam mana nak kasi kaki kalau nak berhadapan dengan orang yang akan belajar bersama untuk 4 tahun?haish