salam semua @_@

Wednesday, August 25, 2010

cubaan

cubaan update guna henfon. Tak macam penat pulak kan jari tekan sebiji sebiji. Sebutir sebutir. Type panjang ni pun hampir tertidur. Sudahlah tidak sahur. Kepala suda seminggu ketat.


Gua nak mencarut pasal lain sebenarnya. Tapi takpelah. Sakit gua biar gua simpan. Gembira baru kongsi sama. Lagipun puasa. Gua sabar je lah. Kan?

Monday, August 23, 2010

bengang gua. kalau gua picit sampai berdarah puting lu nak?



assalamualaikum. gua sekarang bernada keras. ada rasa macam mahu tumbuk tumbuk pokok kelapa. sebab harini semua nak buat hal ngan gua.

kes satu. tadi petang gua dan sahabat handai mahu ke batu pahat untuk ambil stok kerepek. tiba di pontian ada satu kereta KIA SPECTRA hitam memandu dihadapan. kami potong kenderaan bodoh tu kerana kami mau cepat. lagipun kami anak muda yg gilakan kelajuan. lagipun jika lambat kami tak berbuka puasalah nanti. lagipun kereta bodoh tu bawak lembab nak mati. tak salah kan kami potong? tak kan tak kan?

dalam kereta bodoh tu ada satu keluarga dikepalai seorang pakcik. gua gelarkan pakcik tu sebagai pakcik vavi (PV). tiba tiba PV ini memotong kami style F1. main himpit himpit. jarak tayar gua ngan kereta bodoh PV tu ada dalam 3 cm je gua rasa. kalau bergesel, gua confirm2 ke gaung, lu PV mati kena lenyek lori dari arah bertentangan.

tak cukup dgn itu. selepas potong kami, PV boleh pula memandu 35km/j dihadapan kami. kami mahu potong kanan, PV tak bagi. kami mahu potong kiri, PV buat lagi perangai bodohnya. himpit. lu nak main himpit himpit dgn bini lu sudah la PV oi.

sampai di satu lampu isyarat. merah. kereta kami berhenti sebelah sebelah. PV buka tingkap. lantas mencarut. "kau budak UTM sanjungan bangsa kan?" jerit beliau sambil jeling jeling stiker UTM sanjungan bangsa pd cermin kereta kami. "kau tunggu, aku nak jumpa kau kat UTM sanjungan bangsa. kau baru student da nak berlagak bawak kereta. KERETA KALAU BESAR TAKPE", PV cuba memperlekehkan kereta kompak tempatan milik kawan gua.

kami tak layan PV tu mencarut apa tah. gua pandang muka dia. hilang selera buka gua. gua alihkan pandangan kearah isterinya. manalah tahu isterinya jenis cun cun berseri. sekali lagi gua hampa. kali ini selera berbuka puasa gua untuk hari esok pula yg hilang. isterinya gemuk. huduh.

dalam hati kami. lantak lu lah PV. penat je lu puasa tapi carut tak tentu hala. lampu isyarat bertukar hijau. kami terus tegak. PV dan isteri huduhnya belok masuk ke satu kampung. cerita tamat. jgn bagi gua nampak KIA SPECTRA itam dalam masa terdekat ni. memang calar gua bagi. kalau gua tau KIA SPECTRA bodoh tu PV yg punya. gua rembat spotrim. gua dendam nak mencarut drpd petang ni. pantat pukimak lu lah PV. lu datang UTM sanjungan bangsa mmg balik bertongkat la naik bas. bodoh. depan anak anak lu, lu buat perangai vavi. vavi je yg perangai macam lu. bodoh. bodoh. bodoh.


kes dua. tak sampai 5 menet gua taruk kerepek gua kat blok kolej gua. ada mamat vavi (MV) pula rembat. da la rembat depan gua. makan depan gua. sambil makan korek hidung. gua dah lama panas ngan lu mat. kereta kelabu buruk lu tu kang gua bersin je tercabut body set. lu buat lagi gua voodoo kemaluan lu. cucuk cucuk jarum. esok esok tak berbini lah lu. sebelum tu gua nak tanya ngan lu mat. PV tu bapak lu ke?



kadang kadang orang macam depa ni buat kita sedar kenapa kita kena belajar bagus bagus. kan?


Friday, August 20, 2010

gua dan blog gua. kenapa?


kenapa gua ada blog?
esok esok jika gua sedih. gua kemari untuk kasi hilang sedih tu cepat2..

kenapa gua ada blog?
esok esok jika x kuat. gua datang mahu ambil semula semua semangat.

kenapa gua ada blog?
esok esok jika gua menyimpang. gua kesini supaya tak sesat.

kenapa gua ada blog?
esok esok jika gua hilang ingatan. hilang akal fikiran. gua dtg untuk beringat.

kenapa gua ada blog?
esok esok jika gua lupa siapa lu'olls. gua kemari untuk peluk lu'olls ketat ketat.







kenapa gua ada blog?
supaya bila dah tua nanti gua mahu baca semula dan senyum sampai penat.

berkain pelikat. lepak ngan cucu. menghadap tasik kecil dihalaman. sambil berkata "oh indahnya zaman dahulu"....


sini tempat gua lepas segala





Wednesday, August 18, 2010

apa yang kita ambil dari hidup kita?



assalamualaikum dan selamat bersahur semua. selepas sahur sila subuh ya, bukan bantai menyandar kenyang tepi dinding dengan muka bangga sebab berjaya sahur. tak paya la bangga sahur kalau subuh lu rilex je tinggal. kan? haha.

hari ini gua memahami beberapa perkara.

yang pertama, kenapa Allah tarik sesuatu yang baik daripada kita? sebab Dia nak bagi yang lebih baik selepas itu. gua dan kawan-kawan gua da start meniaga. tapi hari pertama da rugi puluh2 ringgit. gua mencarut hempas hempas barang. gua nekad berniaga jugak. lihat hari kedua, gua untung balik juta juta. sekarang gua mengerti kenapa.

yang kedua. Allah turunkan ujian keatas kita. tapi kita selalu salah tafsir. contohnya bila ada test or exam. kita fikir, "oh, ini ujian Allah. Nak berjaya kena susah susah dahulu. kena belajar gila vavi dahulu". kita pn belajarlah gila vavi mcm vavi. tinggal tinggal sembahyang tak mengapa janji buka buku. janji buat past year. lepas test baru doa nangis nangis. sebenarnya mana satu ujian yg lebih besar? exam tersebut atau menyempurnakan kewajipan sebagai makluk kepada Khaliq? kita lupa benda ni kan?

yang ketiga, manusia itu tetap manusia. tidak lari sifat cuai dan mudah lupa. kata akar bagi perkataan manusia sendiri iaitu 'nisiyyan' bermaksud pelupa. sebab itu jangan berjanji pungpang2 kalau kita tahu kita tak mampu. ingat kawan kawan. janji itu satu hutang. dituntut sesudah mati. seorang budak kecil dari rumah anak yatim di Acheh yg menegur gua tentang ini. gua pegang sampai sekarang. budak itu kecil, jiwanya besar. baru berumur sekitar 6 tahun. terima kasih budak. lu memang comel.

hehe. tu sekadar apa yang gua dapat dan apa gua sedar. gua manusia. gua tak sempurna. macam mana dgn lu'olls? mari berkongsi cerita. @_@


jika nampak gua lupa diri. tolonglah ingatkan gua


Monday, August 16, 2010

3 kesimpulan



1. harini isnin. formal attire. graf gadis2 cun d bazaar meningkat. sume datang pakai baju kurung. amoi2 pon ramai pakai baju kurung. ujan sket2. jalan sambel angkat2 kain. gua cuba jaga puasa gua. gua gagal. tgk atas nmpk dada. tgk bawah nmpk betis. macam mane skarang?

2. gua dan rakan2 da stat bisnes bulan puasa. jual kuih raya. jual krepek2 dekat blok. kalau lu'olls ad nampak krepek sedap2 kat bawah blok lu'olls, beli tau, jgn curi. dosa. poket gua pn nipis nati.

3. pasal makhlok2 yg x percaya Tuhan. lu'olls bleh baca kat sini atau sini. depa siap fuck2 lg sape yg puasa. gua just nak tanye depa. kul 6 petang slalu lepak mane? confirm la bazar ramadan tggu murtabak, aer soya, ayam percik, nasi beriani dan lain2 tu ye tak? ye ke tak? jawab la. bertaubat je la. lu pon tau ap yg lu buat tu x betul. idop lu penah tenang?
x penah kan?


benar kita perlu kebebasan. tapi minum arak romen2 tu kebebasan ke?
cube tanye diri masing2. ap tujuan kita hidup? kemana kita selepas mati?

manusia itu tidak sempurna. semoga kau bertemu Tuhan. jgn sesat lama2. amiin


Sunday, August 15, 2010

MARI LIHAT. BARANG BAEK!


assalamualaikum semua. haa mari2 akok2 abe2 mari rapak. ado skek promosi kueh rayo nk jual neh. haaa mari2 rapak. hok jantang mari hok tino pong mari.

ok sebenarnye ni nak promosi sket kuih raya 2010 buatan MAC : mad about cake yg dipelopori oleh abang saya. so tgk2 lah mane yg berkenan. semuanya2 sedap2 belaka. cekidauttt.


Almond Chocolate
EXCLUSIVE from M.A.C
45pcs/ container
RM30.00

Watermelon Cookies
(Chef Wan Trademark)
60pcs/ container
RM22.00

Oats and Raisin
M.A.C Top Seller (MUST TRY)
45pcs/ container
RM28.00


Marble Rock
50pcs/container
RM25.00


Cornflake'z Cookies (Top)
45pcs/ container
RM23.00


Sujee Cookies (MUST TRY)
50pcs
RM30.00


sebarang tempahan bolehlah menghubungi sy scara facebook atau terus melawat ke mad about cake

tempahan di buka kepada mereka yg berada d area Kuala Lumpur dan UTM Skudai sahaja.



SIAPA CEPAT, DAPAT DISKAUN. YEAHH. =]




terima kaseh dan selamat berpuasa. =]



Saturday, August 14, 2010

puasa dan hadiah untuk korang. wajib lihat.


assalamualaikum semua. salam sayang dari gua utuk lu'olls.

harini 3 ramadhan suda. macam mana puasa? kalau hari2 bgun tros zuhur mmg la x pnat ye tak? haha. kat sini ade tips2 sket cmne korg nak bertahan puasa.

  • pas subuh tdo sampai ke zuhur. pas zuhur tdo sampai 5 menet sblom buka puasa. haha. yg ni gua x galakkan.
  • sahur 2 kali. yg ni terbaik. gua slalu buat. pastu time berbuka xde la lapa mane. 3 biji kurma cukup.
  • jgn dok gatal pi baca buku2 resepi. blogger pon xyah la gatal letak gamba makanan kat post. dugaan lu tau dugaan? aer liur mleleh2 je bace entry lu. demm.
  • jangan bukak bnde2 mengarut kat tenet, sperti teen xxx dan sebagainya. 'sebagainya' tu maksod gua redtube, 8tube, bangbus dll.
  • xyah dok sebok nk download 3gp terbaru apatah lg MEMBUAT 3gp terbaru . kang x pasal2 puasa lu batal secara otomatik. kenyang xdapat, batal camtu je. rugi x rugi?
  • lg 1, jgn nak ngade bace majalah mangga online. korg bukan bace pon, dok cari pose2 tepi swiming pool je. kan2? KAN? haramjadah.
  • jangan terMcd d tengahari. ni ak xtau la. mber gua smalam kate die terMcd mase lunch. gua pon xpaham ape perangai. last sem die boleh terDelivery Mcd ke blok pastu soh budak cina p amekkan. terDrive thru xyah cakap la. laju je. order sambel speaking. mase amek kat kaunter cakap bahasa sarawak. haha.

haha. renung2kan dan selamat berpuasa. =]
sblom tu ad hadiah sket nah hambek.



ok sila muntah hijau ramai2 skarang. haha.


nasi kerabu oh nasi kerabu


Monday, August 9, 2010

gempar! satu malaysia da kecoh!



ramadhan dtg. jgn bikin onar!


selamat menunaikan ibadah puasa kawan2. umat Islam sekalian.

tu je nak bgtau. haha.


style x lagu neh?


Wednesday, August 4, 2010

hye kawan kawan. name saye zam enol arep.



assalamualaikum sume. rindu tak rindu tak? jap2 nak tarek napas. *baru pas mncarot kat blog fared. damn tol akak tu. abaikan.

hye. lama tol gua x update. dalam kate laen, lame tol gua x online. sbb wifiutm skang sdg berada d tahap gampang kuasa dua. sdg dalam upgrade process. nak tunggu siap agak bjanggut jugak ketiak gua. so sape2 yg rindu gua, gua mintak maap sgt2. meh2 hug ngan gua meh. haha.

pkembangan gua akan gua tules satu satu nati. byk bnde gua nk story. tp gua rase bukan malam ni. gua ad esaiment nk kna submit. best kan duduk unibesiti ni? ad esaiment. ad kuiz2. ad test. ad final. ad lab report yg pnjg bjela tp 1 jam kredit je. gua memang suke sume tu. MEMANG SUKE! demm. haha.



aritu membe gua ade cakap.
kite kalau nk anggap diri kite pandai xpe, tp jgn anggap org laen plak yg bodoh.
gua rase die betol.