salam semua @_@

Thursday, September 30, 2010

sayang gua sudah pergi. hati hati ya.

.


 telah selamat pergi. alhamdulillah.

.
hidup akan berubah fasa.

.

berat bahu memikul. tak apalah. hidup bukan untuk kejar pointer sahaja.

.


lab report 
-separation 
-fluid
separation
-exercise 
combustion 
- self test
- excel group project
- project report
chemical reaction 
- assignment
- test next week
gas process
- project work

senyum sahaja. masam masam dapat apa? ;]


Wednesday, September 29, 2010

harmoni ini tak akan kedengaran lagi

 .






banyak jasanya. tapi ia akan pergi. carilah tuan yang baru. 


RM 700 sahaja
santa cruz electric guitar. cutting strat.
ibanez amp 15W
electric guitar bag
cable
strap
pick
*no scracth at all
*no sticker bodoh
*condition 9.8 / 10. really like new.

jika berminat sila cepat. 
test. cash & carry. be a legend.

baik baik ya. jaga diri. jika jodoh panjang ketemu lagi.



Tuesday, September 28, 2010

hidup. tiada apa yang mahu dibanggakan.




dunia ini punya banyak rasa. tapi sedikit sedikit ia tawar.

jalan ini punya banyak warna. tapi sedikit sedikit ia pudar.


hidup sudah tidak macam dahulu. sudah tidak berapa seronok lagi. ketawa pun seolah olah terpaksa. senyum? itu lagilah pura pura.


turun naik. pusing pusing. hidup ni macam ni lah kan?.



india pandai nyanyi rock kapak. fuh kagum.





*gamba cilok dari fb mangsa.


ini kawan gua. nama dia joned. semalam dia karok nyanyi lagu Bourgenvilla. dasyat. merembes rembes peluh.


kawan gua ni bukan india. tah. gua pun sedih tengok dia. T_T




Sunday, September 26, 2010

monorail punca gejala seksual. gua ternoda.

situasi - dalam monorail. kuala lumpur.

sebelum raya haritu, gua lepak KL rumah abang gua. gua naik monorail nak ke sungai wang. dalam tu penuh orang. bau ketiak tak payah cakap. bau bau lain lagi gua geli nak cakap. haih.

tiba tiba ada makcik kena tolak tolak time orang nak masuk. last last makcik tu kat depan gua. terhimpit. makcik tu cakap ngan member dia. "konek dia kat bontot aku". kuat. orang ramai tengok tengok gua. bongok punya makcik.
[gua tak ubah ayat makcik tu, memang sebiji macam tu dia cakap]

kat belakang gua pula ada satu mamat. muka jambu jambu. lagak hero remaja. gua nak keluarkan wallet kat poket belakang. terkena bontot dia. gua toleh nak cakap sorry. dia cakap "hihi, tak apew. sayew tak keysah. hihi". celaka. patut la gua tengok muka dia macam sapu bedak. jalan kepit kepit. arghhhh.


malaysia oh malaysia. macam macam hal lah.



teka di mana kami? gua bagi hadiah. versi intro geli geli.



mulut bertanya : kalau tuan bijak bestari. dimanakah lokasi kami?
getus hati : kalau korang pandai gila vavi. agak agak kat mana lokasi kami?

jawab jangan tak jawab. ada hadiah special kepada yang tepat.


lutut lenguh nak mati. jalan jalan satu hari. waduh waduh. T_T


Friday, September 24, 2010

lelaki kalau bergaduh. tahu sebab apa?





kawan gua cakap. lelaki kalau bergaduh, pasal tiga benda sahaja.

duit
perempuan
lighter

kahkahkah. =D

tadi nak berak lighter hilang. berak tanpa perasaan.



haciu

situasi - gua dan kawan masuk kereta. kawan gua buka pintu. masuk. tutup. buka balik. tutup. buka balik. tutup.

gua : lu ni apahal?
kawan : takde. tadi gua rasa nak haciu.
gua : haciu tu apa?
kawan : ala haciu. apa eh? gua lupa pula.
gua : bersin?
kawan : haaaaaaaaa. tu la.
gua : *tepuk dahi (- -!)


bahasa malaysia ni susah juga rupanya. haha


Thursday, September 23, 2010

kita kan kuat. masih sihat. masih boleh jalan. masih boleh lihat.


benda yang kita pijak bawah kaki selaluya hina dalam pandangan. bukan selipar sahaja. banyak lagi.





jauh mana gua berjalan?
jauh mana gua lihat kehidupan?
gua belum lihat semua depan mata. gua hanya perlu beri senyuman. dan terus berjalan ambil pedoman.


mahu jalan jauh jauh. lihat alam. cari Tuhan


Wednesday, September 22, 2010

gua tahu tu siapa. lu tahu tak? hamzah ian lagi la tak tahu.

ini adalah contest kelolaan hamzah ian ian ian. *geli.


gua tahu sebelah lu itu adalah abah kesayangan lu. sedang godek godek henfon sambil sengih sengih. hahahahaa.


no akaun gua 0113 0086 885 23
CIMB

benda dalam kelambu pun gua tahu pasal lu. inikan pula luar luaran. haha


peringatan diri. jangan sampai terlanjur.



meja cam sampah. gara gara discussion separuh jalan.



jangan terlanjur lupa diri. padah nanti.


.

Tuesday, September 21, 2010

awek mantap. tergiur. terlepas cakap.

.

situasi - blogwalking satu blog anak gadis.

gua : peh muka tak berapa tapi body mantap. jatuh cinta.
kawan : bodoh. jatuh cinta sebab nafsu.
gua : * senyap. T_T


blogwalking. terlepas cakap. orang sebelah dengar pulak


cik lisa jom kapel. gamba ini khas untuk awak seorang. sigh.


assalamualaikum. sedikit fakta. tahukah anda bahawa cik lisa adalah insan comel comel. kiut kiut. gebu gebu. dan harum semerbak orangnya? jika tak tahu sila ambil tahu.cik lisa juga sangat baik hati. pemurah. dermawan. hartawan. kerana mahu memberi duit. tahu tak? sila ambil tahu lagi.

tapi adakah cik lisa tahu bahawa gua sudah berapa hari makan megi? tak tahu kan? cik lisa sila ambil tahu.
haha. jadi harapnya duit pemenang nombor1, 2 dan 3 semuanya jatuh ke tangan gua supaya lepas ni gua boleh la makan megi + telur pula. haha. kan cik lisa kan?



 ini sebenarnya contest raya cik lisa.
gua gedik? lantakkan. haha.

klik nama cik lisa untuk geli geli. haha

tag : ceqjay. pengembara jalanan.


Monday, September 20, 2010

negara pesat. banyak maksiat. entri peringatan. salam sayang gua untuk semua.



Marilah bersama kita renungkan kata-kata ini.

Semoga segala perlakuan kita semua akan

sentiasa diberkati dan dirahmati oleh

Allah SWTpada setiap masa dan ketika.


* Di dalam hidup manusia,

yang penting ialah BERKAT.

* Bila hidup kita berkat,

diri ini akan selamat.

* Apabila diri selamat,

rumah tangga jadi sepakat.

* Apabila rumahtangga jadi sepakat,

masyarakat jadi muafakat.

* Apabila masyarakat jadi muafakat,

negara kita menjadi kuat.

* Apabila negara menjadi kuat,

negara luar jadi hormat.

* Apabila negara luar jadi hormat,

permusuhan pun tersekat.

* Apabila permusuhan tersekat,

pembangunan pun meningkat.

* Apabila pembangunan pun meningkat,

kemajuan menjadi pesat.


TETAPI AWAS, apabila pembangunan meningkat,

kemajuan menjadi pesat ,

kita lihat bangunan naik bertingkat-tingkat.

* Ditengah-tengah itu,

tempat maksiat tumbuh macam kulat.

* Apabila tempat-tempat maksiat tumbuh macam kulat,

* KETIKA ITU manusia mula mengubah tabiat.

* Apabila manusia telah mengubah tabiat,

* ada yang jadi lalat ada yang jadi ulat.

* Apabila manusia dah jadi ulat,

sembahyang makin hari makin liat.

* Apabila sembahyang jadi liat,

orang baik ada yang bertukar jadi jahat.

* Apabila orang baik bertukar jahat,

orang miskin pula nak kaya cepat.

* Apabila orang miskin nak kaya cepat,

orang tua pula nak mati lambat.

* Apabila orang tua nak mati lambat,

tak dapat minum madu telan jer la minyak gamat.

* Yang lelaki, budak budak muda pakai seluar ketat.

* Semua nak tunjuk kuat.

* Bila berjudi, percaya unsur kurafat.

* Tapi hidup pula yang melarat.

* Tali kasut dah tak berikat.

* Rambut pun jarang sikat.

* Yang perempuan, pakai mini sekerat.

* Suka pakai baju ketat.

* Suka sangat menunjukkan pusat.

* Hingga tak pedulikan lagi batasan aurat.

* Pakai pulak yang singkat-singkat.

* Kadang-kadang ternampak benda ‘bulat’.

* Bila jadi macam ini, siapa lihat pasti tercegat.

* Silap gaya jadi gawat, bohsia bohjan lagi hebat.

* Duduk jauh berkirim surat.

* Bila berjumpa, tangan berjabat.

* Kemudian pakat lawan peluk siapa erat.

* Masa tu, nafas naik sampai tersekat-sekat.

* Usah peduli agama dan adat.

* Usah takut Allah dan malaikat.

* Yang penting apa kita nak buat?

* Kita ‘bukti’ lah kita buat.

* Akhirnya perut kempis dah jadi bulat.

* Apabila perut kempis dah jadi bulat,

maka lahirlah pula anak-anak yang tak cukup sifat.

* Bila anak-anak tak cukup sifat,

jam tu kita tengok bayi dibuang dimerata tempat.

* MAKNANYA KETIKA ITU, IBLIS MULA MELOMPAT.

* Dia kata apa? Habis manusia dah masuk jerat.

* Habis manusia telah tersesat.

* Inilah dia fenomena masyarakat.

* Oleh itu wahai saudaraku dan para sahabat,

* Marilah kita pakat mengingat,

* Bahawa dunia hari ini makin singkat,

* Esok atau lusa mungkin kiamat,

* Sampai masa kita semua akan berangkat! .

* Berangkat menuju ke negeri akhirat.

* Di sana kita akan ditanya apa yang kita buat.

* Masa tu, sindri mau ingat.

* Umur mu banyak mana mu buat ibadat …?

* Zaman muda mu, apa yang telahmu buat …?

* Harta benda anda, dari mana anda dapat …?

* Ilmu anda, adakah anda manafaat …?

Semoga ianya dapat mengingatkan kita supaya segera meninggalkan maksiat dan memperbanyakkan ibadat...




peringatan diri yang selalu lupa.

dirembat dari facebook hakim ahak's





Saturday, September 18, 2010

selamat hari raya.


makhluk paling meriah raya tahun ini. nurul nadiah afiqah.

assalamualaikum bebeh bebeh yang dirindui. haha. gua macam terlupa yang gua belum ucap sepatah ucapan selamat hari raya kat korang semua. dengan ini gua mohon ampun walau sebesar zarah pun dosa gua kat korang. minta halal segala gala. kalau gua pernah berjanji tapi gua belum tunaikan silakan tuntut. insyaAllah senang senang gua tunaikan. selamat hari raya semua.


ampau? 2 tahun lagi boleh? @_@




Friday, September 17, 2010

ini sebenarnya


assalamualaikum :] salam sayang gua untuk korang semua. hari ini mari kita mereveal masaalah gua. sumpah serabut. baiklah. macam orang orang tua kampung gua biasa cakap : seteret tu de po'en.

gua mengaku gua penuh emosi. kena tibai, kena haruk, kena dump gua tulis macam macam kat sini. gua kasi ayat sepah2. gua pon menyampah baca.

dulu gua pegang ni : gua tulis blog pasal gua. sebab esok da tua konon2 nak baca. kalau da bsepah cerita mengarut. mencarut. korang agak2 gua senyum tak bila tua nanti? haishh.

skarang apa yang gua nampak. blog gua style dia dah macam diary anak anak gadis. sume nak tules.


isnin. 3.20 ptg.

tadi keluar dengan dia. best sangat. jalan jalan. shopping.
sayang dia sangat sangat2. poket dia? lagi lah aku sayang. @_@



rabu. 11 pagi.

tadi gaduh dengan dia. tak guna punya jantan.
ade ke patut die cakap muke aku standard tisu tandas wat cebok berak?
bedebah. bajingan. eeeeeee tak sukew tak sukew tak sukew. T_T
dan segala carutan lain menyusul.



kan kan? blog gua macam ni kan? angguk cepat.

mungkin gua akan tukar konsep blog ni. dan gua tukar bukan sebab populariti. publisiti.

gua tukar sebab kadang kadang gua benci diri sendiri.






bismillahirrahmanirrahiiim
gua perlukan nasihat korang. cadangan. gua tak mahu tulis tentang gua lagi. jadi apa perlu gua tulis?




Thursday, September 16, 2010

B untuk?



putus asa dgn blog sendiri. bodoh. bangang.



Friday, September 3, 2010

teman



XPDC - Teman

Am
Suatu petang yang damai
Dm Am
kau ku lihat menanti seorang teman teman yang takkan datang
Am Dm
engkau ku perhatikan setialagi apa lagi yang dinanti
Am
teman yang takkan datang



F G E Am
Biar ku pujuk kemari hati yang sedang bingung
Dm Am
kau gengamlah tangan ku aku bawa kau pergi
F G E Am Dm
syurga bukan satu arah aku nanti di sini setelah kian lama
Am
kau memendam dendam



Dm Am Dm Am
Kekasihku tidak datang setelah berjanji aku pun sudah merasakannya
Dm Am
Kita bagaikan satu arah menanti sendirian
F G Am
Walau dalam hujan lebat...
Dm Am
ku nanti nanti nanti nanti sendiri lagi
Am
Satu warna yang gelap
Dm Am
kau hulur hidup penuh dengan kesenangan seorang lagi teman



aku jantan keliru. tolong sedarkan aku.